warmsteweek.png

De Warmste Circusschool

Filosofie: ‘Ik geef je een vinger, neem mijn hand’:

Dit jaar draait de Warmste Week om het helpen van anderen. Een prachtig initiatief, waar wij met Ell Circo d’Ell Fuego graag aan deelnemen. Met ons initiatief ‘Ik geef je een vinger, neem mijn hand’ hopen we de samenleving te injecteren met een hoge dosis hulpvaardigheid, omdat de hulp-microbe zich verspreidt als een lopend vuurtje. Een vuurtje waartegen geen enkel blusmiddel is opgewassen! Hoe gaat dit vuurtje zich verspreiden? We starten een hulp-ketting! 

 

STAP 1

De trainers van Ell Circo D'ell Fuego zullen allemaal 2 mensen helpen en de filosofie van de hulpketting toelichten aan die 2 personen. 

 

STAP 2

Elke persoon die geholpen werd, is daarna aan de beurt om opnieuw 2 mensen verder te helpen en ook de filosofie na hun hulpbeurt weer uit te leggen.

Op deze manier groeit onze ketting! Om onze ketting verder te zetten, is het uiteraard wel van belang om de personen die je helpt, goed te informeren over wat we doen. Je kan de filosofie van onze hulpketting eventueel ook uitleggen door hen deze pagina door te sturen! 

 

 

Om het effect van de ketting te kunnen opvolgen kan iedereen die deelneemt dit formulier invullen, waar je kan noteren wie je helpt. Zo kunnen jullie de hulp-ketting ook effectief zien groeien!

Hoe je iemand helpt, staat volledig vrij - want alle beetjes helpen! Heb je inspiratie nodig over hoe je voor iemand anders kastanjes uit het vuur kan halen? Misschien kan je iemand (online) leren een kopstand te doen of ze zelfs een echte circusles geven? Inkopen voor de deur afzetten of vrijwilligerswerk doen? Je kan uiteraard ook gewoon vragen, waarmee je iemand van dienst zou kunnen zijn! 

We maakten een drive-document waar je inspiratie kan opdoen én je kan zelfs een vraag om hulp stellen als jij hulp nodig hebt! 

Heb je al twee mensen geholpen, maar blijf je in vuur en vlam staan? Kleur gerust buiten de lijntjes en help zoveel je wil!

 

Opgelet - Onze vurige hulpvaardigheid willen we graag verder verspreiden, maar COVID-19 liever niet. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om vingers, handen, armen en benen te geven aan anderen, maar daarbij wel mogelijke virussen bij te houden.

hulpketting 1.jpg