Bouw mee aan een (h)echte circusgemeenschap in Antwerpen

VRIJWILLIGERS

De vrijwilligerswerking van Ell Circo D'ell Fuego heeft een lange traditie.
Sinds jaar en dag kunnen we op heel wat helpende handen rekenen om mooie projecten te realiseren die toegankelijk zijn voor iedereen. Daarnaast bouwen we met de vrijwilligerswerking ook aan een (h)echte circusgemeenschap in Antwerpen. Het is dus niet alleen 'werken, werken, werken', maar vooral: samen dingen beleven en samen bouwen aan iets moois!

Vrijwilligers.jpg
ECDF ZOEKT VRIJWILLIGERS

De komende maanden staan er heel wat boeiende projecten op onze planning. Met als ABSOLUUT hoogtepunt MAD, het circusfestival dat we samen met Kunstenlab organiseren. We kunnen dus best wat hulp gebruiken...

Ben jij kandidaat? Laat het ons weten via ons online formulier. Je kan meteen je gegevens achterlaten zodat we je makkelijk kunnen contacteren en aangeven welke skills je zoal in de aanbieding hebt. 

SAVE THE DATES

Heb je ervoor gekozen om je aan te sluiten bij onze enthousiaste vrijwilligersploeg? Wow, bedankt! De komende maanden staat er alvast vanalles op het programma. Soms gaat het om kleine dingetjes, soms om grote projecten en soms willen we gewoon gezellig samen zijn. Via ons online formulier kan je aangeven op welke momenten je beschikbaar bent en wat je tijdens die momenten juist wil doen. 


Hieronder alvast overzicht!

Infomoment vrijwilligerswerking

Op zaterdag 23/10/2021 vanaf 19u

Niet om te werken. Wel om samen te zijn, elkaar te ontmoeten en wat info uit te wisselen over de activiteiten die op de planning staan. 

Familiedag

Op zondag 21 november 2021

Op de familiedag kunnen alle leden en buurtbewoners komen ontbijten, workshops volgen, optredens bijwonen en elkaar ontmoeten. We zoeken mensen voor de functies onthaal, catering en bar. 

TaRMak 1

Van maandag 1 tot vrijdag 5 november 2021​

Tarmak is een stage die we organiseren met kinderen en jongeren die in aanraking komen met intrafamiliaal geweld. Het is een gespecialiseerd pilootproject van ECDF, Circusplaneet, Family Justice Center en KU Leuven. Voor dit project zoeken we niet veel mensen, we hebben 2 heel specifieke taken waarmee je ons kan helpen. 

  • Deelnemers vervoeren (van thuis naar onze trainingszaal in Borgerhout en terug, 's ochtends en 's avonds)

  • Eten voorzien ('s middags, voor een tiental kinderen en vijftal begeleiders)
     

Project-C

In oktober &november 2021​

DE PREMIÈRE OP 6 NOVEMBER

Het voorbije coronajaar maakten 30 jonge artiesten uit Brussel, Antwerpen en Gent van de nood en creatieve deugd door samen - vanop afstand - een voorstelling te creëren. Steeds volgens de op dat moment geldende maatregelen. De komende weken werken ze deze voorstelling tijdens enkele intensieve residentieweekends samen af. Op 6 november gaat Project-C in première in De Singel in Antwerpen. Die dag zoeken we nog mensen voor: 

  • Onthaal (mensen verwelkomen, tickets controleren)

  • Runner (met de auto rondrijden, mensen en materiaal ophalen)

  • Catering

HET RESIDENTIEWEEKEND OP 30 & 31 OKTOBER
 

Om tot een goede voorstelling te komen, is er in Antwerpen nog één residentie gepland. Tijdens het weekend van 30 en 31 oktober zullen zo'n 40 jongeren en medewerkers van ECDF, Circusplaneet en Circus Zonder Handen moeten eten en logistiek ondersteund worden.

Project-C is een jongerenproductie van Ell Circo D'ell Fuego, Circus Zonder Handen en Circusplaneet. 

MAD

Van 3 januari tot en met 12 januari 2022 (in shifts)

Onder de vlag van MAD komen de werkingen van Wintervuur (Kunstenlab/Arenberg) en Acrobat (ECDF) samen in één groot festival, met conventie. Gedurende 4 dagen ontvangen we honderden circusliefhebbers om te trainen en duizenden bezoekers om voorstellingen bij te wonen.
We zoeken dan ook heel wat mensen die ons kunnen helpen om het festival op te bouwen, af te bouwen, mensen te ontvangen (info en tickets), runners, etc.

Meer info over MAD

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 22 januari 2022​

Terugkijken op een pittig najaar, het glas heffen en vooruitkijken naar het nieuwe jaar.