EEN VEILIG HUIS

Ell Circo D'ell Fuego is een pionier voor circus in Vlaanderen. Ook op vlak van veiligheid. Samen met ons SAFE-Team bouwen we mee aan een veilige circuscommunity.  Daar vind je op deze pagina heel wat informatie over. Van veiligheidsinstructies tot onze policy rond Eerste Hulp Bij Circus Ongevallen (EHBCO). En van verzekeringsdocumenten tot de contactgegevens van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API)

EHBCO-policy

IJs is een goede pijnstiller bij ongevallen, maar er zijn tal van redenen om het niet meer zo uitgebreid te gebruiken.

 

Daarom heeft ECDF besloten om dat niet meer standaard te doen. Lees alles over onze EHBCO-policy.

Oei, een ongeval...

Een ongeval tijdens de circusles of training?  De trainer geeft je een attest voor de dokter mee. Vul meteen na je doktersbezoek ons online aangifteformulier in. We nemen asap contact met je op om de volgende stappen te overlopen. 

Veiligheid 101

Je bent artiest/docent/student en je wil circusmateriaal ophangen in onze rig?

Thomas maakt instructiefilmpjes die je tonen hoe je dat veilig doet. 

 

Binnenkort kan je deze filmpjes hier bekijken.  

Goedgekeurd!

Elk jaar laten we ons circusmateriaal officieel keuren door Aca vzw. De keuring is een kwaliteitscontrole en een belangrijke basis voor de veiligheid van onze acrobaten. 

Je kan het laatste  

keuringsverslag hier inkijken. 

Aanspreekpersonen Integriteit

De Aanspreekpersoon Integriteit (API) is het eerste aanspreekpunt  voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. De API luistert naar je vraag of verhaal en behandelt je melding in alle vertrouwen. Hij/zij verwijst je door wanneer nodig of verleent advies bij de mogelijke vervolgstappen.

Aanspreekpersoon Integriteit / Vertrouwenspersoon
Joris Herweyers | Tel: +32 486 83 19 99  | joris.h@ecdf.be
Ann Nicolaï | Tel: +32 495 44 34 43 | ann@ecdf.be

HET SAFE-TEAM

Jente.gif
Thomas_LR.gif
Inne Verheyen
Wim_LR.gif
Walvis_LR2.gif

JORIS HERWEYERS
 (De Walvis + API #1)

 

Joris is één van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API). Ann is de andere. Hij fungeert als  eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. Daarnaast zet Joris binnen ons veiligheidsbeleid de krijtlijnen rond psychosociaal welzijn uit. 

Heb je een vraag voor Joris? Je kan hem bereiken joris.h@ecdf.be

Ann_LR.gif

ANN NICOLAÏ

 (API #2)

 

Ann is één van onze Aanspreekpersonen Integriteit (API). Joris is de andere. Ze fungeert als eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten of discriminatie, en lichamelijke en seksuele integriteit. 

Heb je een vraag voor Ann? Je kan haar bereiken via ann@ecdf.be

JENTE BESTERS

(Mr. SAFE)


Jente is trainer bij ECDF én preventieadviseur. Say what? Hij onderzoekt waar de risico's zitten binnen onze werking en op onze locaties en bedenkt samen met de rest van het SAFE-tam inventieve acties om die risico's te vermijden. 

Heb je een vraag voor Jente? Je kan hem bereiken via jente@ecdf.be.

THOMAS GUILLAUME

(MATERIAL MAN)


Thomas zie je in onze trainingszaal geregeld vliegen. Aan de trapeze, bijvoorbeeld. Maar niet zonder dat hij gecheckt heeft of het gebruikte materiaal aan alle veiligheidsvereisten voldoet. Jaarlijks zorgt hij ervoor dat de keuring van ons materiaal goed en grondig verloopt. 

Heb je een vraag voor Thomas? Je kan hem bereiken via thomas@ecdf.be.

INNE VERHEYEN 

 (Ell Circo Kiné)

 

Inne is trainer in de les Préparation Physique. Ze leert er acrobaten om hun lichaam sterker, leniger en gezonder te maken. Daarnaast is ze onze huiskiné en zet ze de krijtlijnen van ons gezondheidsbeleid & onze EHBCO-policy uit. 

Heb je een vraag voor Inne? Je kan haar bereiken via inne@ecdf.be.

WIM VERHEYEN 

 (Mr. 911)

 

Wim is een ECDF-vrijwilliger van het eerste uur. Je ziet hem geregeld op onze activiteiten en evenementen. Hij neemt dan altijd zijn EHBCO-koffer mee. Wim was jarenlang spoedverpleegkundige en weet dus altijd meteen wat er moet gebeuren bij circusongevallen. Samen met Inne (stiekem ook zijn dochter) werkt hij aan de EHBCO-krijtlijnen. 

Heb je een vraag voor Wim? Je kan hem bereiken via wim@ecdf.be.