Project-C

100% coronaproof

Dit voorjaar gaan 30 jonge artiesten uit Antwerpen, Brussel en Gent aan de slag met danser en choreograaf Mohamed ‘Ben Fury’ Benaji (Eastman) en de filmmakers van Double Take Cinematic Circus. Vanop afstand zullen ze samen een voorstelling creëren. Met behulp van video wisselen ze hun creaties uit met de jonge makers uit de andere steden. Ze bouwen verder op elkaars werk en leren elkaar artistiek kennen in een virtuele omgeving. Zo werken ze toe naar een eerste toonmoment: een online video die in juni aan een het grote publiek getoond wordt.
 

Met dit project willen Circusplaneet, Circus Zonder Handen & Ell Circo D’ell Fuego jongeren op een veilige én uitdagende manier inspireren. Het voorbije jaar stond zowel het sociale als het circusleven van de deelnemers op een laag pitje.

Project-C wil hen uitdagen, laten samenwerken, opnieuw doen creëren. En dat vanuit een kwalitatieve cross-over tussen circus, dans en film. We maken van de nood een artistieke deugd met een creatie die 100% coronaproof is.
 

Als de maatregelen het toelaten, zullen de jonge makers elkaar tijdens de zomermaanden voor het eerst fysiek ontmoeten en samenwerken aan een voorstelling. Die zal in het najaar langs hun drie thuissteden touren.

Een project van Circusplaneet, Circus Zonder Handen & Ell Circo D'ell Fuego met de steun van de Vlaamse overheid, Bronks, De Singel & Sabbattini 

logo-circusplaneet.png
CZH-logo-wit.png
ECDF-logo-wit.png