voor circusprofessionals uit de regio Antwerpen

Open materiaalkeuring

Ell Circo D’ell Fuego engageert zich voor een veilige circussector in Vlaanderen. Elk jaar laten we ons circusmateriaal keuren door Aca vzw, een officiële keuringsinstantie. Deze verplichte kwaliteitscontrole is een belangrijke basis voor de veiligheid van onze leden en iedereen die in onze zalen traint.  

Dit jaar willen we onze materiaalkeuring ook openstellen voor sectorprofessionals uit de regio Antwerpen. We denken daarbij aan:

 • Zelfstandige circusartiesten of -docenten

 • Kleine compagnies

 • Niet-structureel gesubsidieerde ateliers
   

Zij kunnen hun riggingmateriaal (al het technische materiaal dat gebruikt wordt voor luchtacrobatie in de ruime betekenis van het woord) GRATIS laten keuren tijdens onze open materiaalkeuring op vrijdag 24 juni tussen 8:30 en 13:00 in onze trainingszaal in SPRK (Park Spoor Noord) in Antwerpen.

Zo willen we meebouwen aan een veilige sector. We weten dat keuringen alles behalve goedkoop zijn. Vooral de opstartkost kan duur uitvallen voor kleine organisaties en zelfstandigen. Daarom voorzien we tijd en budget om in het totaal zo’n 250 extra items van onze circuscollega’s te laten keuren.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DEZE OPEN MATERIAALKEURING? 

Een externe expert kijkt de staat van je materiaal na en levert een attest aan. Dat is één jaar geldig. Je weet dan dat het materiaal dat je gebruikt voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Gebeurt er in de loop van dat jaar een ongeval bij gebruik van het gekeurde materiaal? Dan sta je juridisch sterker in je schoenen dan wanneer je materiaal niet gekeurd is.

 

Een keuring blijft natuurlijk slechts één element van je veiligheidsbeleid als circusprofessional. Materiaalkennis, regelmatig onderhoud en correct gebruik blijven onontbeerlijk

WAT MOET JE DOEN OM MEE TE DOEN AAN DEZE KEURING? 

 • Vul ons online inschrijvingsformulier zo snel mogelijk -  en uiterlijk op 7 juni 2022  - in. De plaatsen zijn beperk. First come, first served.

 • Om je materiaal te laten keuren, moet je een inventaris opmaken. ECDF kan je daarbij ondersteunen. We bezorgen je alle nodige info op het moment dat we je deelname bevestigen.

 • Al het materiaal dat je wil laten keuren moet ter plaatse zijn op de dag van de keuring. Stellingen -  zoals vrijstaande portieken -  moeten opgebouwd worden voordat ze gekeurd kunnen worden.  

PRAKTISCHE INFO

 • Wanneer? Vrijdag 24 juni tussen 8:30 en 13:00

 • Waar? In de trainingszaal van Ell Circo D’ell Fuego in SPRK, Damplein 35 2060 Antwerpen

 • Voor wie? Voor circusprofessionals uit de regio Antwerpen

 • Wat kost dat? We stellen onze materiaalkeuring GRATIS open voor onze Antwerpse sectorcollega’s. 

 • Wat moet ik doen? Ons online formulier zo snel mogelijk invullen

NOG VRAGEN? 

Laat het weten aan Thomas via info@ecdf.be