Vier case reports uit het circuseducatieve veld

IMPACT

Ell Circo D’ell Fuego, Circusatelier Woesh, Circus Zonder Handen en Circusplaneet stellen de publicatie IMPACT. Vier case reports uit het circuseducatieve veld voor. Daarin verzamelen deze vier Vlaamse circusateliers evenveel projecten waarmee ze de voorbije jaren het verschil maakten. Het gaat om bijzondere projecten die zowel sociaal, artistiek als ondernemend zijn en telkens op een heel eigen manier aantonen dat circus een krachtige competentieversterkende tool kan zijn voor uiteenlopende groepen.

IMPACT_coverbeeld.jpg
IMPACT. Vier case reports uit het circuseducatieve veld

Een uitgave van Ell Circo D'ell Fuego, Circusatelier Woesh, Circus Zonder Handen & Circusplaneet. 

72 pagina's

D/2021/15.279/01

Met de publicatie IMPACT blikt het Antwerpse collectief Ell Circo D’ell Fuego terug op MOEF, een project dat het eerder dit jaar afrondde. Daarin zette het circusworkshops in als middel om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te activeren. Het Brugse Circusatelier Woesh legt dan weer uit hoe het mensen met een beperking opleidt tot circusassistenten die zelf workshops geven aan bewoners van woonzorgcentra. In Brussel coacht Circus Zonder Handen zijn 15- en 16-jarige leden om circustrainer te worden door actief voor de groep te gaan staan waar ze tot voor kort zelf deel van uitmaakten. En in Gent doet Circusplaneet tal van inspanningen om kinderen uit de wijk Brugse Poort op laagdrempelige wijze in contact te brengen met circus.  

Stuk voor stuk boeiende en belangrijke projecten waaruit de respectievelijke ateliers heel wat lessen hebben getrokken. Met IMPACT. Vier case reports uit het circuseducatieve veld bundelen ze hun ervaringen en bevindingen. Ze beschrijven daarbij niet alleen hun successen, maar kijken ook naar wat er beter kan. Naar toekomstige projecten toe. Maar vooral met het oog op andere organisaties die gelijkaardige ambities koesteren. Zowel binnen als buiten het circuseducatie veld. Op die manier  kan de kracht van circus in andere sectoren binnensijpelen. En andersom.

Tot slot zien de vier ateliers de publicatie IMPACT als het startschot van een blijvende reflex tot kennisdeling. Tussen circusateliers onderling, maar ook richting andere spelers in de welzijns-, sport-, cultuur-, en jeugdsector. En richting beleidsmakers.

Ontdek alles over de werking van de andere circusateliers via woesh.be, circuszonderhanden.be en circusplaneet.be

Met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Vlaanderen-logo-wit.png